lørdag 21. mars 2009

Vi skal vinne valget!


I helga har AUF i Oppland valgkampsamling på Vinstra. Her samles vi for å mobilisere til valgkamp som skal resultere i valgseier for den rødgrønne regjeringen i september.

Vi kunne også starte dagen med en svært gledelig nyhet; Arbeiderpartiet ligger på 36,2 % i oppslutning og den samme målingen viser at Høyre stuper. Dette er en veldig god start på valgkampen og jeg ser veldig lyst på de neste månedene. Det er spesielt gledelig at Jens Stoltenberg er den suverent mest populære statsministerkandidaten. Siv Jensen og Erna Solberg kommer ikke i nærheten.

Finanskrisen herjer fortsatt med landets økonomi og arbeidsplassene rundt om i landet. Det er ingen tvil om at denne regjeringen er best egnet til å lose landet gjennom krisen. AP, SP og SV satser på en ekspansiv finanspolitikk gjennom budsjett og tiltakspakke. Dette skal øke aktiviteten i økonomien. På verdensbasis blir sterkere og bedre regulering av finansmarkedene viktig.

Og det føles jo som om alle verdens regjeringssjefer blir sosialdemokrater. De snakker alle om regulering av et marked som startet det hele. Sjelden har ordene "markedet er en god tjener, men en dårlig herre" stått i høysete hos både venstresida og høyresida. Ekspansiv finanspolitikk fra regjeringen vil forhåpentligvis resultere i at den verdensomspennende økningen i arbeidsledigheten vil stagnere. Arbeid til alle er jobb nr.1!

AUF i Oppland fortsetter nå på en god og inspirerende valgkamphelg; vi skal vinne valget!