onsdag 4. mars 2009

Nei til felles valgdag!

Et flertall i programkomiteen i Arbeiderpartiet går inn for felles valgdag for kommunevalg, fylkestingsvalg, sametingsvalg og stortingsvalg. Dette skal behandles på landsmøtet i DnA i april.

Jeg mener dette er et dårlig forslag, som svekker demokratiet snarere enn å styrke det. At velgerne skal stemme én gang hvert fjerde år er altfor sjeldent. Det er viktigere å involvere velgerne mer aktivt i demokratiske prosesser, og dette oftere. Det å finne fram valgurnene kun hvert fjerde år er etter min mening et stort steg i feil retning.

Hvis vi får felles valgdag tror jeg også lokale saker vil få mindre fokus i media og opinionen. Det er fare for at lokalvalgene blir stilt i skyggen av stortingsvalget og dette er ikke heldig. For det er viktig at lokale saker får fokus i lokale valg. Får lokale saker større fokus vil lokaldemokratiet fungere bedre og det trenger vi.

Vi i AUF i Oppland er klare for å kjempe mot forslaget. Til helgen er det årsmøte i Oppland Arbeiderparti og vi skal være klare på vårt syn. Forhåpentligvis vil delegasjonen fra OAP til landsmøtet høre på våre argumenter!

Det blir en spennende debatt...!

Ingen kommentarer: